2008. szeptember 17., szerda

MECSEK és BICIKLI

Már a nyaralás első napján felkerült a kívánság listámra a bicikli szócska. Bámulatos élményekkel gazdagodtam. A Kelet-Mecsek egy apró falujában szálltunk meg, szó szerint bent, az erdőben. Tovább haladva az út bevezet az erdő mélyére. Többnyire érintetlen természet testközelben.
Lejtős szakaszon való száguldás veretlenül vitt mindent. Tiszta nosztalgikus érzés lett rajtam urrá. Körülöttünk csak az erdő, itt-ott gyanús neszek, zajos madarak.
Tavaly októbertől volt egy "tanítványom", angolból igyekeztem csiszolni a tudását. Együtt utaztunk le velük Apátvarasdra, az én családom, az anyukája, egy barátja, és ő. Csupán egy tizennégy éves kölyökről van szó, mégis roppant jól kijövünk. Egyik nagyokos pillanatomban szóvá tettem neki, hogy milyen fura, hogy bár a barátja tizennyolc éves, mégis jó haverok, és egyáltalán nem merül fel gondként az a négy év korkülönbség. Nem értette, miért gondolom ezt. Sőt, úgy érezte, lebecsülöm őt, azért, mert ő a legfiatalabb közülünk. De azért nem sértődékeny típus, szerencsére.
A nyaralás után egy héttel vendégeskedtünk náluk Dunakeszin. Ebéd után lementünk a Dunához, Jenny, a kutyájuk fürdött is. Később kosaraztunk, hülyültünk, hihetetlen, hogy gyerekesnek mondható programokkal mennyire jól éreztem magam.
Szeptember első hétvégéjén meghívtak magukhoz. Már a nyaraláskor megbeszéltük, hogy szervezünk majd valami biciklizést, mivel nekik van több is, nekem meg egy sem, szóval. Egy kis angolozás, majd kosarazás után nyakunkba vettük a Dunakeszi-Vác szakaszt. Duna menti töltésen, erdőn, bicikli úton végig. A váci kompnál kötöttünk ki. Ebéd nélkül léptünk le, így elfeleztünk egy hatalmas, mégis szemtelenül olcsó melegszendvicset. Aztán jött a mennyei fagylalt, rábíztam, milyet hoz, nem volt kedvem bemenni bicikli lánctól összekoszolt lábszárral. Bailey's-es. Tökéletes választás.
Mikor este negyed tízkor kisétáltunk a buszmegállóhoz, megkérdezte, hogy éreztem magam. Természetesen abszolút pozitív választ kapott. Nem értette hát, miért is mondtam a nyaralás alatt, hogy furcsa számomra, ha ő jól kijön egy nála idősebbel. Hiszen én, ráadásképpen, huszonéves vagyok, mégis ugyanúgy elvagyok vele. Hat évvel fiatalabb nálam, és mégis. Csak elmosolyodni tudtam, és visszaszívni a korábban gondoltakat. Hihetetlen kölyök, az hétszentség.